SAUCONY

SAUCONY

SAUCONY е американска компания за обувки и облекла с акцент върху задоволяването на състезателните нужди на бегачи от всички нива по света.
SAUCONY : WORRY LESS , RUN MORE

Първата фабрика на компанията е създадена през 1898 г. в Kutztown, Пенсилвания, на река Saucony. През 1910 г. руският имигрант Ейбрахам Хайд основава фирма за обувки в Кеймбридж, Масачузетс, наречена Hyde Athletic Industries. През годините Hyde стана известен с производството на спортни обувки, включително марки като SpotBilt и PF Flyers. Hyde Athletic Industries купи Saucony в края на 60-те години и го премести в Кеймбридж. През 1979 г. две от обувките на Saucony са избрани в топ 10 от списание Runner's World и до следващата пролет търсенето на продукта се е увеличило 20 пъти!
В SAUCONY вярват, че всички търсим нещо много лично от бягането. А в някои случаи причините, поради които човек бяга, са толкова уникални и неочаквани, колкото самата история. Ето защо хората от SAUCONY се опитват да подобрят живота на бегачите на всяко ниво, като им предлагат правилните „инструменти“ за по-добра тренировка.