UNDER ARMOUR

UNDER ARMOUR

Under Armour, Inc. е американска компания за спортно облекло и други аксесоари. Компанията е производител на спортни и ежедневни облекла със седалище в Балтимор.
UNDER ARMOUR : THE FUTURE IS OURS

Under Armour е основана през 1996 г. от Кевин Планк, тогава 23-годишен бивш лидер на футболен отбор в университета в Мериленд. Планк стартира бизнеса от мазето на баба си във Вашингтон. Той прави продажби от врата до врата през Източното крайбрежие, с нищо освен с дрехи в багажника на колата си.
Първоначалната идея за компанията идва от там, че Планк бил уморен да сменя напоените с пот тениски, които носи под ризата си по време на обучение. Той обаче забелязва, че компресионните шорти, които носи, са останали сухи. Това го вдъхновява да направи тениска, използвайки синтетична тъкан, която премахва влагата въз основа на технологии като ColdGear, TurfGear, AllseasonGear и StreetGear.
Компанията стартира продажбите си в края на 2016 г. и началото на 2017 г., идентифицирайки продуктите си със спортисти като Стивън Къри и Дуейн Джонсън.
В колежа Кевин Планк иска да помогне на спортистите да се подобрят. Днес неговата компания е широко призната за световен лидер в производството на обувки, облекло и аксесоари и се ангажира да направи всички спортисти по-добри благодарение на безкрайния си ангажимент да изгради следващата голяма иновация на утрешния ден.