CHAMPION

CHAMPION

Champion USA е американска компания за дрехи, специализирана в спортното облекло. Марката е дъщерно дружество на HanesBrands Inc. (със седалище в Уинстън-Салем, Северна Каролина).

Компанията е основана през 1919 г. от братята Feinbloom. Скоро компанията подписва споразумение с Мичиганските росомахи за производство на униформи за техните отбори. През 30-те години компанията е преименувана на "Champion Knitting Mills Inc.", която произвежда тениски. Скоро продуктите на Champion ще бъдат приети от Военната академия на САЩ за използване по време на тренировъчни упражнения и часове по физическо възпитание.
CHAMPION произвежда униформи за всички отбори на НБА през 90-те години и някои отбори от НФЛ през 80-те и 90-те години. Също така произвежда спортни облекла за много големи колежи. CHAMPION също е производител на оборудване на олимпийския отбор по баскетбол, който се е състезавал на Олимпийските игри през 1992 г.
От 2008 г. Шампион произвежда оборудване за Висшата лига, Уигън Атлетик, уелския национален отбор по футбол и фланелката на гръцкия баскетболен отбор.