NEW BALANCE

NEW BALANCE

New Balance е американска компания за обувки, базирана в района на Брайтън в Бостън, САЩ. Компанията е основана през 1906 г. от англичанина Уилям Дж. Райли и е успяла да стане един от най-големите производители на спортни обувки в света!
NEW BALANCE : EXCELLENT IS MADE IN BOSTON

Първият направен продукт e вътрешна подметка с три опорни точки, които предлагаха повече стабилност и комфорт. Идеята е замислена от основателя Уилям Дж., където той наблюдава стъпките на кокошката поради нейната стабилност и баланс. През 1938 г. Уилям Дж. произвежда първите спортни маратонки за местен спортен клуб (Brown Bag Harriers). Обувките бяха изработени от кожа кенгуру - леки и издръжливи. През 1953 г. Уилям Дж. Предоставя New Balance на Елинор и Пол Кид, дъщеря и зет на партньора си.
През 1975 г. компанията проектира първата обувка 320 NEW BALANCE с буквата "N" отстрани, където е избрана за най-добрата обувка за бягане от Runner's World. През 1980 г. е представен моделът 620 с EVA стелка и подметка VIBRAM, най-леката обувка за времето си. През 1994 New Balance представя серия от нови технологии за поддръжка и улавяне на вибрации при стъпване. През 2006г. New Balance успя да приключи 100 години работа в сектора на обувките, предлагайки технологии за улавяне на вибрации и подкрепа на протектора.


SERIES
Натиснете тук за да видите всички продукти от колекцията NEW BALANCE