THE NORTH FACE

THE NORTH FACE

The North Face Inc. е основана през 1966 г. в Сан Франциско и е специализирана в активности на открито като туризъм, ски и сноуборд, бягане по екопътеки и като цяло повечето дейности, които могат да се правят в планината. Продуктите им са адресирани към всички. От най-опитния алпинист и ултра бегач до онзи, които мислят да започнат планинската дейност като любители.
THE NORTH FACE : NEVER STOP EXPLORING
 
Компанията е основана от Дъглас Томпкинс и съпругата му Сузи Томпкинс, които започват с малък магазин, специализиран в оборудването за катерене. Името на компанията е вдъхновено от северната страна на планината, която се смята за най-студената и ледена точка и следователно най-трудният етап за всеки алпинист.
Отнема две години да бъде придобита от Кенет Клоп, който добавя продукти за други активности (къмпинг, ски и др.).
Днес The North Face успява да бъде най-голямата компания за оборудване за активности на открито, както и основен спонсор на големи спортни събития и фестивали.
Някои от най-важните технологии, които използва, са Primaloft и Thermoball, където те поддържат тялото топло при ниски и влажни температури, Windwall, пък позволява на тялото да се движи свободно, без да допуска проникване на вятъра, и накрая Dryvent технологиите и Gore-tex, които превръщат фирмените якета в 100% водоустойчиви и ветроустойчиви, което води до невероятно представяне на дрехите при трудни климатични условия.