Reebok

Reebok

Reebok е глобална компания за спортни обувки и облекла, която е дъщерно дружество на adidas от 2005 г. Reebok произвежда и разпространява специализирано оборудване за фитнес и бягане.

БЪДЕТЕ ПО-ЧОВЕЧНИ


През 1895 г. Джоузеф Уилям Фостър, на 14-годишна възраст, започва да работи в спалнята си над сладкарницата на баща си в Болтън, Англия, и проектира някои от първите купчини обувки. След като продуктите му отговарят на нуждите на спортистите, той основава компанията на J.W. Фостър през 1900г.
През 1958 г. в Болтън двама от внуците на основателя, Джо и Джеф Фостър, създават дъщерно дружество, което наричат „Reebok“, след като намират името си в южноафрикански речник, който Джо Фостър е спечелил в автомобилна надпревара. Името беше rhebok и се отнасяше за вид сива антилопа.
Компанията пусна многобройни забележителни стилове на обувки, включително линията Reebok Freestyle от 1982 г., която вече е достъпна за жени. Компанията представи обувките Reebok PUMP в края на 90-те години. Серията е пусната като мъжка баскетболна обувка и като първото напълно регулируемо приложение в света, контролирано от ръчна въздушна помпа.SERIES
Натиснете тук за да видите всички продукти от колекцията Reebok