CONVERSE

CONVERSE

Converse е американска компания за обувки, която основно произвежда обувки за скейтборд и обувки и облекло за ежедневието. Основана през 1908 г., тя е една от най-емблематичните компании за обувки в Америка и е дъщерно дружество на Nike, Inc.

                          CONVERSE : SHOES ARE BORING

По време на Втората световна война компанията измести производството си от обществеността и вместо това направи обувки за военните. Това бе един от малкото производители на спортни обувки и повече от половин век компанията доминираше на американския пазар на обувки. От 70-те години на миналия век компанията губи господстващото си положение, тъй като други компании са въвели свой собствен стил.

Обувките Converse се отличават с различни характеристики, като отличителните звезди на компанията, гумената подметка All Star, гладкия заоблен пръст и опаковъчната лента.

Converse произвежда своите продукти под марките Cons, Chuck Taylor All-Star, John Varvatos и Jack Purcell. В допълнение към облеклото и обувките, компанията продава и други продукти по целия свят чрез продажби на дребно в повече от 160 държави и чрез приблизително 75 магазина на дребно в САЩ и по света.