Как правилно да изберем пътека за бягане?

Как правилно да изберем пътека за бягане?
21-10-2021

Взехте ли решението да инвестирате в закупуването на електрическа бягаща пътека? Това решение ще ви помогне да подобрите издръжливостта, външния си вид и най-вече здравето си.

Бягащата пътека е най-популярното от домашното оборудване за фитнес и сега на пазара има множество уреди с множество функции.

Всеки спортист има различни нужди и бюджет. Колкото по-висока е цената на бягащата пътека, толкова по-добри технически характеристики ще има, като по този начин има и за най-взискателните потребители.

Но коя е най-подходяща съгласно вашите нужди и какви свойства трябва да вземете предвид преди да пристъпите към покупката?

• Мощност

Най-основната характеристика на пътеката за бягане е мощността. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-голяма е издръжливостта на пътеката по отношение на максималното тегло на потребителя и непрекъснатия експлоатационен живот.

Мощността се измерва в конски сили (к.с.) или вата и се разделя на непрекъсната и максимална (Мах). Колкото по-висока е стойността на максималната скорост (Max), толкова по-бързо се променя скоростта, предлагайки още по-ефективни упражнения.

Съвет 1: Избирайки пътека за бягане за възможно най -голямо тегло на потребителя, ще осигурите още по-дълъг живот на двигателя.

Съвет 2: Препоръчително е да оставите двигателя да почива на всеки 40 минути употреба средно за около 15 минути, като изключите бутона за захранване на гърба.

• Възможност за наклон на пътеката

Автоматичната промяна на наклона на пътеката вдига нивото. Така че ако изискванията ви са високи, трябва да изберете пътека с наклон, който се настройва на много нива, по този начин ще можете да симулирате катерене по неравна повърхност без камъни и пречки.

Компютър

Всяка пътека за бягане има екран, който показва разстоянието, скоростта, времето и изразходваните калории. Съвременните пътеки за бягане имат програми за начинаещи или напреднали потребители. Има също възможност за създаване на програми съгласно нуждите на определен атлет.

Измерване на пулса

Избраната от вас пътека за бягане е важно да има сензори за пулс (обикновено разположени на дръжките на пътеката), за да можете да контролирате сърдечната си честота по време на тренировка, като по този начин тренирате.

• Абсорбиране на вибрациите и размери

Трябва да обърнете специално внимание на повърхността и анти-вибрацията на пътеката. Колкото по-голяма е площта, толкова по-удобно и естествено ще бъде бягането. Също така, абсорбиращата пътека ще защити кръста и колената ви от вибрациите, така че да се упражнявате редовно и безопасно, без наранявания. Разбира се, добрият чифт обувки за бягане също ще допринесе за това.

Съвет 1: Чифт маратонки с добра абсорбция на вибрациите ще ви помогне да се насладите още повече на бягането.

Съвет 2: За да може пътеката да се върти безшумно, не забравяйте да пръскате вътрешността ѝ със специалния силиконов спрей на равин интервали, съгласно инструкциите на производителя.

Допълнителни характеристики

Има бягащи пътеки с вградени високоговорители, които позволяват на потребителя да се наслаждава на музика по време на тренировка, както и да свързва мобилния си телефон чрез Bluetooth, за да не пропусне нито едно обаждане. И още нещо, всички пътеки предлагат възможност за сгъване, за да се спести място.

В INTERSPORT ще намерите пътеките на Energetics на много конкурентна цена като предлагаме и 2-годишна гаранция за механичните и електрическите части.

Explore More