Запознайте се с Quiksilver с нас

Запознайте се с Quiksilver с нас
21-10-2021

През 1969 г. двама местни жители от Торки, Англия, Алън Грийн и Джон Лоу, започват да правят дъски за сърф в гаража си. Виждайки недостига на пазара, те го разпознават като източник на доход. Автентичността, иновациите, гордостта, увереността и лоялността са някои от основите, които направиха Quiksilver най -голямата и най-известна компания за облекло в областта на спорта на открито.

От 1969 г. Quiksilver поддържа ангажимента си към качеството и производителността и изпраща това послание по целия свят. Родена на плажа, основната идея за мода, промотирана от Quiksilver, сега е възприета от всички, които се наслаждават на активния начин на живот на открито.

Логото на Quiksilver, вълна и заснежена планина, веднага се забелязва от всички. То символизира върхови постижения и автентичност, тъй като е вдъхновено от известна японска дърворезба, изобразяваща ураганна вълна и планината Фуджи.

Всичко започва, когато съпругата на Алън Барбара чете роман, в който открива думата „quicksilver“, описваща нещо неясно, мокро и ѝ хрумва, че звучи подобно на това, което Алън се опитва да направи с компанията. Името Quiksilver идва от термина на древните алхимици за превръщане на неблагородни метали в злато. Целта на компанията е да превърне добрата материя в изключително обикновени продукти.

Quiksilver днес

Boardriders Inc. е водещата световна компания за спортно облекло на открито, която проектира, произвежда и разпространява разнообразен микс от маркови дрехи, екипировка за зимни спортове и голф, обувки, аксесоари и подобни продукти. Марките за облекло и обувки на компанията репрезентират опростения начин на живот на младите хора, свързан с нейната култура и наследство, докато марките за зимните спортове и голф символизират дългосрочен ангажимент за техническа експертиза и успехи в планината.

В допълнение към спонсорирането на някои от най-добрите атлети на открито в света, компанията организира и спонсорира много състезания и събития, вариращи от първокласни международни събития до малки инициативи в общността.

Quiksilver се превърна в много повече от компания за модни облекла. Това е компания с дълбоки корени в историята на взискателния спортен начин на живот на открито.

Историята на Quiksilver

1969: Раждането на сърфовете Quiksilver. През 1969г., Алън Грийн произвежда униформи със заем от баща си на стойност 2 500 щатски долара. По това време Алън пуска на пазара и ботуши за сърф от овча кожа.

1973: Алън Грийн и Джон Лоу стартират бизнеса си, така че да могат да живеят в Торки, Виктория и да сърфират. Първият продукт на Quiksilver, който и до ден днешен им е основен продукт, е „сърф шорти“ – необходимо облекло при сърфиране. Любовта на Алън и Джон към сърфинга им помага да произвеждат най-добрите шорти.

• 1975: Репутацията на шортите за сърфинг на Quiksilver се разраства бързо, както и търсенето им. Скоро Quiksilver се продават из цяла Австралия. През 70-те, най-добрите сърфисти носят шорти на Quiksilver. Доказателство за успеха им може да се види от подкрепата на световноизвестни професионални сърфисти като Кели Салтър и шампионката на професионалния сърфинг за жени Лиса Андерсен.

• 1976: Своят първи лиценз за САЩ Quiksilver получава през 1976г. Легендарният сърфист Джеф Хакман напуска Торки с трофея „Белс“ и се съгласява да разпространява Quiksilver в Съединените щати, а заедно с Боб Макнайт основават Quiksilver USA.

• 1984: Quiksilver получава лиценз за Европа през 1984г., като следват Бразилия, Япония (1983), Южна Африка, Турция и Азия. През 1986г. Quiksilver USA се листва на стоковата борса и се слива с Quiksilver Europe през 1990г.

• 1988: Успехът на Quiksilver в Австралия и САЩ се повтаря в Япония и Европа.

• 1990: ROXY улавя въображението на ново поколение млади жени. Quiksilver стартира ROXY в Америка през 1991г. като първоначално е само за бански. През 1992г. въвеждат и спортно облекло, дънки и зимни дрехи,

• 1993: Логото на ROXY се появява на бял свят като сърцеобразна форма на две огледални изображения на логото на Quiksilver, когато излизат дамските сърф шорти на ROXY. Вдъхновени от женския тим по сърф и гребане на Хавай, ROXY е решението за жени, които искат същите нива на гъвкавост както при мъжете по време на сърф.

• 1995: Quiksilver генерира 174 милиона щатски долара в САЩ.

• 1998: Quiksilver генерира 318 милиона щатски долара в САЩ.

• 2000: генерира 519 милиона щатски долара в САЩ.

• 2002: Ug Manufacturing се съюзява с Quiksilver Inc.

• 2004: Quiksilver се превръща в компания за 1 милиард долара. Придобиването на DC Shoes е завършено - DC Shoes вече е водеща марка на пазара на обувки и в края на една страхотна година Quiksilver оглавява „Вълната на състраданието“ - благотворителна организация, основана в помощ на жертвите на цунами в Деня на бокса. Вълната на състраданието действа в местните общности, като изпраща лекари, медицински сестри и медицинско оборудване.

• 2005: Quiksilver придобива веригата за стоки на дребно Surfection като така стъпва все по-широко на австралийския пазар.

• 2021: Boardriders е водеща компания за спорт и начин на живот, която проектира, произвежда и разпространява маркови дрехи, обувки и аксесоари за Boardriders по целия свят. Марките дрехи и обувки представляват прост начин на живот за младите хора, вдъхновени от страстта към спорта на открито.

Добре дошли в Quiksilver!

Източник: https://www.quiksilver.com.au/customer-service-corporate-information-about-us.html

Explore More