HELLY HANSEN

HELLY HANSEN

Helly Hansen е норвежки производител на текстил и аксесоари за спорт, както и за работа в океана и планините, базиран в Осло, Норвегия.

HELLY HANSEN : ΒΕΤWEEN HUMAN WILL AND NATURE'S FORCES

Хели Джуел Хансен се занимава с морето от 14-годишна възраст и през 1877 г., на 35-годишна възраст, той и съпругата му Марен Маргарет започват да произвеждат якета, панталони и мушами, направени от грубо ленено семе, импрегнирано отново с ленено семе.
През 1949 г. компанията излиза на преден план, когато е разработен Helox. Плат от прозрачна PVC пластмаса, ушит във водоустойчиви палта и шапки. Всеки месец се произвеждат около 30 000 палта Helox.
Освен това компанията проектира и произвежда Fibrepile, който е изолационен слой за хидроизолация, за търговците от пазарите на открито и като работното облекло. Използвано е от шведски дърводелци, които откриват, че якетата имат и изолация срещу студа и предлагат добра вентилация по време на упорита работа в гората.
През 2012 г. Helly Hansen представи технологията H2 Flow със сакото H2 Flow. Раницата H2 Flow позволява на потребителя да регулира телесната си температура.