CROCS

CROCS

Crocs, Inc. е компания производител на обувки, основана от Scott Seamans, Lyndon Hanson и George Boedecker, Jr. - създадена да произвежда и разпространява своята технология на пяна, придобита от компания, наречена Foam Creations.

                                           CROCS : COME AS YOU ARE

Обувките първоначално са разработени като обувки за кораби. Първият модел, произведен от Crocs, The Beach, беше представен през 2002 г. на изложението на лодки във Форт Лодърдейл във Флорида и продаде 200-те чифта, произведени по това време. Оттогава е продал 300 милиона чифта обувки.
През юни 2004 г. Crocs придоби Foam Creations и производствените си операции, за да осигури правата на собственост върху пяна смола, наречена Croslite. Croslite е затворена клетъчна смола Пяна, предлагаща медицински ползи и комфорт.
Обувките се произвеждат в различна цветова гама в зависимост от модела. Класическите стилове се предлагат в повече от 20 цвята. Повечето модели се произвеждат в палитра от четири до шест цветови комбинации от два цвята. Има различни модели на Crocs, които са направени така, че да могат да се носят през всеки сезон.